A lélekmasszázs az egész lényünkre hat: a teljes egységet, a testet, lelket és a szellemet együtt stimulálja, helyreállítja az energiaáramlást, így beindul a gyógyulási folyamat a fizikai testben, kialakul a hármas egység részei között az egyensúly.

Az ún. Holistic Pulsing célja az energetikai egyensúly elérése. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. Néhány pillanat múlva a kezelt személy kellemes, mély ellazulást él át. A ritmussal – ami hasonló a szívveréshez – a sejtemlékezet aktiválódik, így a sejtek visszatalálnak saját ősi rendeltetésükhöz.

A méregtelenítő szerveinket a pulzálás intenzívebb működésre készteti, így a lerakódott méreg- és egyéb káros anyagok kiürülnek a szervezetből. A salakanyagok kiürülése nyomán javul az energiafelvétel és -áramlás, amely minden szinten kifejti jótékony hatását.

A lélekmasszázs egy személyre szabott módszer, amelyben a terapeuta mindig a kezelt személy szükségleteinek megfelelően alkalmazza a kezelési technikákat.